2013 óta készítjük szeretettel kézműves sajtjainkat Lajosmizsén. Saját tehén, kecske és juh állományunk tejét dolgozzuk fel sajtműhelyünkben. Hagyományos sajtkészítési technológiát alkalmazunk. Sajtjaink készítése során csak a tápláló teljes értékű tejet, fűszereket és sót használunk. Állataink tavasztól őszig a mizsei pusztán legelnek. Az állatok a tél folyamán is a helyi legelőről származó természetes alapú takarmánnyal táplálkoznak, ennek eredményeként sajtjainkban fellelhetők a Kiskunságon termő füvek, gyógynövények értékes hatóanyagai, a területre jellemző ízek és zamatok. Készítünk natúr érlelt félkemény, keménysajtokat, különféle fűszerezésű gomolyákat, gyúrt, nyújtott sajtféleségeket mind natúr mind füstölt formában. Termékeinket személyesen, helyben értékesítjük a helyi piacokon és a környéken működő éttermeknek.
Elérhetőségeink:
mizseisajt@gmail.com
Tel:06/20 921-7518